Nyheder

Karina Dahlmann

Kolding Provsti får ny provst

Det er en stor glæde at kunne meddele, at den nye provst for Kolding Provsti nu er udnævnt. Der er tale om 47-årige Karina Dahlmann, som er nuværende sognepræst i Hannerup Sogn i Fredericia. Hun har desuden siddet i Fredericia Provstiudvalg i fem år og kommer med en diplomuddannelse i ledelse.

Karina Dahlmann tiltræder provsteembedet den 1. februar og skal også tjene som præst i Sankt Nicolai Sogn 25% af tiden. Provsteindsættelsen finder sted i Sankt Nicolai kirke søndag den 5. marts kl. 10.30, hvor alle er velkomne.

Kolding Kirkehøjskole på pause i 2023

Der er ingen foredragslørdage i 2023. Det skyldes, at Kolding Kirkehøjskole skal samle en ny bestyrelse og gentænke konceptet. Vi arbejder på at være tilbage i 2024.

Pilgrimsvandring 2023

Pilgrimsvandring i juni 2023

Har du lyst til fem dages pilgrimsvandring fra Rødekro til Vamdrup den 5.-9. juni? En pilgrimsvandring betyder, at vi, ud over at gå og nyde naturen, også reflekterer over forskellige emner. Hver dag vil der være input i form af morgenandagt, tekster, bønner og spørgsmål, som giver os noget at tænke over på vandringen. Vi går i stilhed undervejs, men også i samtale to og to. Pilgrimsvandring giver mulighed for at leve langsommere for en tid og vende tilbage til hverdagen med nye kræfter.

Download flyer her

PREP kursus

Tilbud om PREP-parkursus i foråret

Fire aftener i foråret 2023 kan alle interesserede par deltage i PREP-parkursus. Undersøgelser viser, at der ikke er noget i vores liv, der betyder mere for trivslen end vores parforhold. Samtidig er der mange, der oplever, at det ikke altid er lige nemt at få til at fungere. Forskning viser, at det ikke er ualmindeligt, at vores tilfredshed med parforholdet daler over tid. Særligt når vi får børn, kan parforholdet blive klemt. Et modtræk kan være at gøre noget nyt sammen: Tage på parkursus med hinanden og hente viden, støtte og ny inspiration. Tilmeldingsfristen er den 6. februar 2023.

Download programmet her

Trinity Hotel og Konferencecenter

Materialer fra Trinitykurset

Trinity kurset er vel overstået, og som lovet kommer her materialer fra oplægsholdere:

Jobsøgning

Ledig stilling som provst for Kolding Provsti og sognepræst i Sankt Nicolai

Stillingen som provst for Kolding Provsti og sognepræst for Sankt Nicolai pastorat i Haderslev Stift er ledig pr. 1. februar 2023. Opslagsperioden er den 11.-31. oktober 2022.

Læs stillingsopslaget her!

Læs stillingsbeskrivelsen her!

Grete Wigh-Poulsen spejlvendt

Afskedsreception for provst Grete Wigh-Poulsen

Efter snart 10 år som provst for Kolding Provsti, har Grete valgt at fratræde sin stilling i november. Kolding Provstiudvalg vil gerne ved en reception den 2. november takke Grete mange gange for hendes store indsats og samarbejde i alle årene.

I den anledning inviteres til reception. Læs indbydelsen her!

Kolding Provsti logo

Kolding Provsti søger ny provst

Grete Wigh-Poulsen har fået stilling i Århus hos Kirkens Korshær og fratræder derfor som provst den 15. november. Det betyder, at Kolding Provsti skal have ny provst og håbet er, at stillingen kan besættes i starten af det nye år. I de mellemliggende måneder forventes Fredericias provst Børge Munk Povlsen at dække vakancen.

Stillingsopslag på tværkulturel kirke-og kulturmedarbejder i Kolding Provsti

Er du den nye tværkulturelle kirke- og kulturmedarbejder i Kolding Provsti?

Da vores nuværende tværkulturelle kirke- og kulturmedarbejder ønsker at gå på pension, søger vi en afløser med tiltrædelse 1. december 2022 eller snarest derefter. Din vigtigste opgave bliver at danne netværk med en stor gruppe af frivillige og i mindre omfang ansatte omkring et økumenisk kirkeliv og mange forskelligartede tværkulturelle aktiviteter.

Lyder det som dig eller en du kender? Læs stillingsopslaget her!

Trinity Hotel og Konferencecenter

Trinity kurset er fuldt booket

Kolding Provsti og Distriktsforeningen inviterer til Trinity kursus igen den 28.-29. oktober. Formålet er at inspirere deltagerne til arbejdet i eget sogn, men også lade deltagerne opleve fællesskabet om folkekirken. Interessen har været stor, hvilket er resulteret i et fuldt booket kursus med venteliste.

Læs eller genlæs invitationen her!

Budgetsamråd 2019 Kolding Provsti

Budgetsamråd den 25. august

Der indkaldes til budgetsamråd torsdag den 25. august 2022 kl. 19.00 i Bramdrup sognegård, Kirkely 15, Bramdrupdam, 6000 Kolding.

Se dagsorden her!

Kirkehøjskole Efterår 2022

Kolding Kirkehøjskole 2022

Tre lørdage, seks foredrag om emnet Gentagelse fordelt på den 17. september, den 29. oktober og den 19. november. Kolding Kirkehøjskole er et samarbejde mellem kirkerne i Kolding og finder sted i Vonsild Sognehus, Vonsildvej 47 i Kolding. Tilmeld dig på www.sanktnicolaikolding.dk og betal på selve dagen via MobilePay.

Læs programmet her!

Hjælp ukrainere i dit sogn

Gode råd om hjælp til ukrainere

Her kommer en række gode råd til menighederne fra Folkekirkens Mellemkirkelige Råd om mødet med og hjælpen til de ukrainere, der nu ankommer til sognene.

Jubilæumslogo HS 100 år 1922-2022 på rød baggrund

Vandrestafet i Haderslev Stifts provstier

Oplev nogle af de mange smukke steder rundt omkring i Haderslev Stift, når hvert provsti i løbet af året inviterer til en vandretur på 4-5 km. Dagens guide viser vej og fortæller lidt undervejs. Der kræves ingen tilmelding til turene, bare kom til mødestedet på det angivne tidspunkt. Alle er velkomne. Del gerne billeder fra turene på #haderslevstift100aar.

Pilgrimsvandring sø

Midsommervandring på Hærvejen

Har du lyst til at vandre gennem Danmarks smukke skove den 13.-20. juni? Nyde den lyseste tid på året i fællesskab med andre gå-glade mennesker?
På pilgrimsvandringen reflekterer vi over forskellige emner. Hver dag er der input i form af morgenandagt, tekster, bønner og spørgsmål. Pilgrimsvandring giver mulighed for at leve langsommere for en tid og vende tilbage til hverdagen med nye kræfter.
 
Folkekirkens_Logo_S_C_Neg_Lilla_RGB_Smplus

Introkursus for nyansatte 12. maj

Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidigt er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindevis af ansatte indenfor mange faggrupper. Det er derfor kursets formål at give nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed.

Læs programmet her

Anette Rørmose Härle

Ny præst i Bramdrup

Anette Rørmose Härle er ny præst i Bramdrup pr. 1. januar. Indsættelse søndag den 9. januar kl. 10.30.
Kirkehøjskolens program for foråret 2022 er udkommet. Læs nyheden

Kolding Kirkehøjskole

Program for foråret 2022 kan downloades som pdf via linket her under, og fysiske eksemplarer kan afhentes i Sankt Nicolai eller i Provstihuset. Der gøres opmærksom på, at betaling for kirkehøjskolen foretrækkes med Mobile Pay eller bankoverførsel.

Læs programmet her

Vil regnestykket i jeres parforhold ikke gå op, kan I deltage i PREP-parkursus og få ny inspiration. Læs nyheden

PREP-parkursus i foråret 2022

I hverdagens trummerum er det ikke altid lige let at få regnestykket i et parforhold til at gå op. Trænger dit parforhold til ny inspiration, kan du og din partner deltage i PREP-parkursus. Efterårets kursus måtte desværre aflyses, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig kurset i foråret 2022.
 
Valg til provstiudvalg og stiftsråd

Valg til provstiudvalg og stiftsråd 2021

Da valgbestyrelsen ved fristens udløb kun har modtaget en kandidatliste med medlemmer til provstiudvalget, er kandidaterne på listen valgt. Desuden er Erik Kring Olesen valgt til stiftsrådet fra Kolding Provsti. Alle sogne er informeret om valget i et brev sendt til sognemailen. Den 1. november 2021 tiltræder Carl-Martin Hansen og Knud Leth Nielsen valgt af de nordlige sogne, Erik Kring Olesen og Mikael Giødesen valgt af bysognene, Astrid Dinesen og Jens Aksel Friis valgt af de sydlige sogne samt Ole Pihl valgt af præsterne.
Der mangler suppleanter fra Kolding efter valget til bestyrelsen for Fælleskrematoriet 07.09.21. Læs nyheden

Valg til bestyrelsen for Fælleskrematoriet

Tirsdag den 7. september var der valg til bestyrelsen for Fælleskrematoriet. Kun 3 af de 14 sogne, der er med i samarbejdet fra Kolding, mødte op. Det betyder desværre, at den halvdel af bestyrelsen, som repræsenterer Kolding sognene, ikke er blevet fuldtallig. Pt. mangler to suppleanter. Er du medlem af menighedsrådet i et af de 14 sogne og interesseret i at blive suppleant, så kontakt bestyrelsesformanden for Fælleskrematoriet Peter Lund på mail il-pl@mail.tele.dk.
Areal- og afstandskrav ophæves i folkekirken fra og med lørdag den 14. august. Læs nyheden

Areal- og afstandskrav ophæves i folkekirken

Så kom den gode nyhed! Fra og med på lørdag den 14. august ophæves areal- og afstandskrav i kirkerne. Det betyder endnu en gang ændringer af planer og forberedelser, men også stor glæde over at flere får adgang til gudstjenester og kirkelige handlinger.

Læs mere på Kirkeministeriets hjemmeside

Deltag i Kulturcafé på Kolding Bibliotek

Kulturcafé er hyggelige formiddage med tid til både at lytte og diskutere kultur. De er lavet i samarbejde med forskellige præster fra Kolding Provsti. Det er gratis at deltage, man møder bare op i store sal på Kolding Bibliotek kl. 10.00-11.30.

01.03.22 Henriette Bacher Lind
29.03.22 Birgitte Molin
26.04.22 Niels Jørgen Kobbersmed
24.05.22 Lene Thiim D. Bertelsen

Birgit Fur

Ny præst i Brændkjær kirke

Karen Birgit Fur er ny præst i Brændkjær kirke fra den 1. september 2021 til 30. juni 2022. 

Judith Legarth

Ny præst i Tyrstrup kirke

Judith Nielsen Legarth er ny præst i Tyrstrup og Hjerndrup kirker fra den 1. august 2021. Judith Legarth indsættes i Hjerndrup kirke søndag den 22. august kl. 9.00 og i Tyrstrup kirke kl. 10.30.

Jette Langgaard Andersen

Vikarierende præst i Bramdrup kirke

Jette Langgaard Andersen er vikarierende præst i Bramdrup kirke i perioden 15. aug. – 31. dec. 2021

Inger Marie Lund kv

Ny skole-kirkelærer ansat i SKIK

Inger Marie Lund er pr. 1. august ansat som ny skole-kirkelærer i SKIK. Ved siden af lærergerningen har hun på Pædagogisk Center arbejdet med skole og kultur i Kolding. Hun var involveret i opstarten både af Kolding Sangens By og af Salmesangsprojektet og var med til at vinde Vores Kunst i Trekantsområdet. Desuden har hun erfaring med det folkekirkelige arbejde fra sin tid som korpssekretær hos KFUM-Spejderne.

Kolding Kirkehøjskole efterår 2021

Kolding Kirkehøjskoles efterårsprogram

Kolding Kirkehøjskole er et samarbejde mellem kirkerne i Kolding Provsti. Hvert halvår afholdes tre lørdage med foredrag i Seest Sognehus – når ellers corona restriktionerne tillader det. Nu er efterårets program klar.
Læs Kolding Kirkehøjskoles program efterår 2021

Nr. Bjert kirke

Folkekirken er fortsat åben

Regering og sundhedsmyndigheder vurderer, at folkekirken forsat kan være åben og holde korte gudstjenester og kirkelige handlinger under skærpede krav. Dermed er folkekirken nærværende, men tilpasser sig krisen i samfundet. Alle andre kirkelige aktiviteter anbefales aflyst eller udskudt. Undtaget er konfirmandundervisning, der skal foregå virtuelt, og muligvis menighedsrådsmøder, hvilket pt. afventer afklaring i ministeriet.
Læs provstens brev 08.01.21 til menighedsråd og ansatte
Læs de nye regler og råd 12.02.21 vedr. corona i Kolding Provsti

Adventskrans

Provstens adventshilsen til de nye menighedsråd

“Tillykke med valget og hjerteligt velkommen til en ny menighedsrådsperiode og til menighedsrådsarbejdet!”. Sådan byder provst Grete Wigh-Poulsen velkommen til nye og gamle medlemmer af menighedsrådene i Kolding Provsti.
Læs provstens adventshilsen

Provstihuset

Se provstihuset og medarbejderne på video

Vi ville meget gerne have inviteret de nye menighedsråd til åben hus i provstihuset, men det er ikke forsvarligt, sådan som smittetrykket er lige nu. Derfor har vi hver især lavet en lille præsentationsvideo og filmet provsten, mens hun viser rundt i huset. Vi håber, at videoerne kan fortælle jer, hvem vi er, og hvad I kan bruge os til.
Find videoerne sammen med vores kontaktoplysninger her

START pjecer fra Kolding Provsti

Husk at bruge START pjecerne

Nu er der ikke længe til, at de nye menighedsråd tiltræder. Derfor minder vi om de 12 START pjecer, der er sat i verden for at hjælpe menighedsrådsarbejdet i Kolding Provsti godt fra start. Pjecerne beskriver forskellige relevante emner og er tænkt som appetitvækkere. Der er endnu fysiske eksemplarer til afhentning i provstihuset.
Læs eller download START pjecerne her

Maria Frederiksen

Maria Frederiksen er ny hjemmehjælpspræst

Kolding Provsti og Kolding Kommune har startet et 2 årigt projekt med en hjemmehjælpspræst i Taps. I vores kommune som i resten af Danmark, er indlæggelserne på sygehus blevet kortere, og behandling foregår ofte i eget hjem. Det betyder, at patienter, der tidligere har benyttet en sygehuspræst, ikke længere har den mulighed. Nu kan de og deres pårørende i stedet dele deres tanker med hjemmehjælpspræsten, når livet gør ondt.
Læs folderen til hjemmehjælpens personale her

Ebbe Dal Søndergaard

Ny personalekonsulent – nye muligheder

Ebbe Dal Søndergaard er provstiets nye personalekonsulent, og i løbet af første halvår 2020 kommer han på besøg hos alle menighedsrådsformænd for at lære, hvilken form for støtte og rådgivning det enkelte menighedsråd har brug for. Men Ebbe er allerede nu tilgængelig for alle med behov for rådgivning og assistance i personaleledelse og personaleadministration.
Klik her og læs mere om Ebbe

Kirkegård

Kirkegårdsudvalgets rapport

I disse år sker store ændringer på kirkegårdene. Det er baggrunden for, at provstiudvalget i 2017 besluttede at nedsætte et kirkegårdsudvalg bestående af Astrid Dinesen og Svend Buchvaldt. Nu er kirkegårdene blevet opmålt, alle har fået digitale kort, som løbende justeres, og der er registreret tidsforbrug på de enkelte opgaver. Provstiudvalget skylder graverne en stor tak for hjælpen til den opgave! Svend Buchvaldt og Astrid Dinesen har skrevet rapport over forløbet, som hermed er tilgængelig for alle.
Læs kirkegårdsuvalgets rapport
YouTube logo

Kolding Provstis YouTube kanal

I forbindelse med provstimødet blev fire film fra forskellige sogne produceret. De er nu færdiggjort, godkendt og publiceret. Formålet er at informere om det arbejde, der foregår i menighedsrådene, så det kan være med til at lette rekrutteringen af kandidater og skabe interesse for menighedsrådsvalget i 2020. Kanalen har også plads til film fra dit sogn!
Klik videre til provstiets YouTube kanal her