Kirkehøjskole 2020

Kolding Provstis Kirkehøjskole sæson 2020. Forår “Grænseland” i anledning af genforeningen og efterår “Provokation”. Begge emner med kendte og ukendte foredragsholdere. Fx. Jørn Buch, Bertel Haarder, Anne Marie Mai, Sørine Gotfredsen, Line Knutzon.
Sæson 2020 kommer til at foregå i Seest Sognehus. Bybus 5 kører lige til døren 2 gange i timen.

Se programmet her!

Kolding Provstis YouTube kanal

I forbindelse med provstimødet blev fire film produceret om arbejdet i forskellige menighedsråd. Disse film er nu færdiggjort, godkendt og publiceret. Formålet er at informere om det arbejde, der foregår i menighedsrådene, så det kan være med til at lette rekrutteringen af kandidater og skabe interesse for menighedsrådsvalget i 2020. Hvis du vil se filmene, kan du klikke videre til Kolding Provstis YouTube kanal HER. Vi håber, at inspirationen fra provstimødet kan få flere sogne til at lave film om deres menighedsrådsarbejde. På Kolding Provstis YouTube kanal er der altid plads til en film mere.

Årsrapporter 2018 er klar!

Ved du, at folkekirkerne i Kolding har hele 8 samarbejdsprojekter? Hvert eneste år lægger medarbejdere og frivillige kræfter i at løse deres opgaver til gavn for alle sogne i provstiet. Hvad de laver, kan du læse om i deres årsrapporter, der nu ligger klar. Du kan finde dem, ved at klikke dig ind på de enkelte samarbejdsprojekter under fanebladet Provsti Samarbejder. Eller du kan klikke dig videre til årsrapporterne fra den samlede oversigt her.

Fælles om folkekirken

I Kolding Provsti er vi fælles om folkekirken. Derfor inviteres alle menighedsrådsmedlemmer, ansatte og præster hvert år til et fælles arrangement, hvor vi får inspiration til arbejdet og inspirerer hinanden på tværs af sognene. Senest kunne man på Trinity kurset i oktober opleve Tyge Mortensen fortælle om samskabelse med det omkringliggende samfund. Han gav eksempler og lod os selv prøve kræfter med vidensdeling i åben dialog. Bagefter var der fællessang og dejlig musik med Salmetrioen, som spillede både nye og kendte salmer. Næste dag tog Sille Fusager os med ind i provstiprofilen og statistikkernes forunderlige verden. Hun viste os, at vigtig viden ligger gemt i tallene og kan hjælpe arbejdet i sognene på rette vej. Sidste programpunkt var korte præsentationer af provstiudvalget, it konsulenten, personale konsulenten og ungdomspræsten, inden provsten sluttede af og sagde farvel og tak for denne gang.

Tal om Kolding Provsti

På weekendens Trinity kursus blev tallene fra den nye provstiprofil for Kolding Provsti præsenteret af Sille Fusager fra Kirkefondet. Tallene fangede deltagernes interesse, og mange havde spørgsmål. Har du også fået mod på at dykke dybere ned i tallene? Eller har du bare lyst til at blive klogere på dit sogn? Så finder du den nye provstiprofil her og slides fra Sille Fusagers oplæg her.