Tro møder tro

7. november kl. 19-21.30

Auditoriet, Munkensdam Gymnasium,

Tøndervej 100, Kolding

Der lægges op til debat om kristendom og islam
i fællesauditoriet på Munkensdam Gymnasium.

Sognepræst Michael Markussen
og imam Kassem Rachid
tager afsæt i egen trospraksis
og fortolker helligskrifter og tradition.

Gratis adgang for alle

Arrangeret af Tværkulturelt udvalg i Kolding Provsti

 

Hent plakaten her

Brevkasse åbner

På provstidagen lovede Grete Wigh-Poulsen, at der her på hjemmesiden ville åbne en brevkasse til alle de ideer og forslag, der ikke kom med i artiklerne, eller som opstår efterfølgende. Den er nu oprettet og du kan finde den ved at klikke på billedet.

 

Intens indsats på Provstidag

Med sjov og alvor blev rammerne sat for den fælles arbejdsdag for menighedsrådsmedlemmer, ansatte og præster. En hurtig sandwich og en gør-det-selv-opera lagde bunden for provstens oplæg, og så var det ellers bare at smøge ærmerne op og gå i gang. Målet er at få udgivet en avis/magasin og tegnet de store linjer i Kolding Provsti de næste par år. Et ambitiøst projekt, men dagens deltagerne tog udfordringen op og arbejdede intenst i hver deres redaktion. Det resulterede i mere end 30 artikler, som bliver sendt til layout på Hansenberg og forventes at udkomme sidst på året. Arbejdsliv redaktionen vandt dagens Pulitzerpris for de bedste artikler og blev belønnet af Biskop Marianne Christiansen.

Billeder fra Provstidagen:

Konference: Reformationens indflydelse på pædagogik og dannelse

31. oktober 2017 er det 500 år siden, Luther slog sine berømte 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. En begivenhed af stor betydning for verdenshistorien.

I Haderslev Stift og UC SYD har vi besluttet at fejre og markere reformationen ved at undersøge Luthers betydning for dannelse og uddannelse.

Seminaret er åbent for alle, herunder studerende, undervisere, præster, teologer etc.

Konferencen afholdes torsdag den 26. oktober 2017 kl. 09.30-16.30 i festsalen på UC SYD i Haderslev.

Læs mere i pdf’en og tilmeld dig via linket.

Tilmelding til Provstidag

Har du ikke fået tilmeldt dig til Provstidagen den 1. oktober, kan du nå det endnu. Klik på billedet og brug linket der til at tilmelde dig senest den 7. september.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Stor succes med fælles reformationsfejring

Mindst 1000 mennesker mødte op og fik Luther og lagkage. Tak til alle der bidrog og var med til at gøre dagen festlig. Særlig tak til Y’s Men’s klubberne, der havde påtaget sig den praktiske del af opgaven. Vil du se flere billeder fra dagen, så klik på billedet.

Luther lagkage og alsang på Kulturnatten

Festlig og folkelig fejring af 500 året for reformationen på Kulturnatten fredag den 25. august. Arrangementet indledes med musikalske optakter kl. 16.30 fire forskellige steder i byen, som alle mødes på Akseltorv. Her byder provsten velkommen kl. 17.00, og der vil være lagkage til alle, både børn og voksne. Under serveringen spiller gruppen Almune musik fra reformationens tid, og de spiller også til alsangen, hvor vi synger kendte Luther salmer. Kl. 18.00 slutter vi af, og efterfølgende kan man opleve mere reformation i Sankt Nicolai Kirke. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

  • Musikalsk optakt fra Bramdrup, Harte, Lejrskov-Jordrup, Simon Peter Sogne starter fra Slotssøbadet.
  • Musikalsk optakt fra Almind-Viuf, Eltang-Sdr. Vilstrup, Nr. Bjert, Sankt Nicolai, Vester Nebel Sogne starter fra Søterrassen.
  • Musikalsk optakt fra Hjarup, Kristkirken, Seest, Skanderup, Stepping-Frørup, Vamdrup, Ødis Sogne starter fra den sydlige ende af Søndergade.
  • Musikalsk optakt fra Aller, Brændkjær, Dalby, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup, Vejstrup-Hejls-Taps, Vonsild, Tyrstrup Sogne starter fra hjørnet af Buen og Munkegade.