Kolding Natkirke fylder 10 år

Du er inviteret, når Kolding Natkirke den 23. marts fejrer sit 10 års jubilæum. Biskop Marianne Christiansen medvirker, og aftenens præst er natkirkens teologiske tovholder Maria Skjerning Frederiksen. Musikindslaget er ortodoks korsang med sangere fra Tyskland. I anledning af jubilæet serveres bobler og sødt til ganen i løbet af aftenen.

 

 

 

 

Program
Kl. 19.30 Natkirken åbner
Kl. 20.00 Aftensang og læsning ved biskop Marianne Christiansen
Kl. 21.00 Nadver og velsignelse
Kl. 22.00 Musikindslag med ortodoks korsang
Kl. 22.45 Aftenbøn og velsignelse
Kl. 23.00 Natkirken lukker

 

Læs mere om natkirken i to nye artikler:

www.menighedsraad.dk/bladet/kirkeliv/natkirken-fylder-rundt

www.haderslevstift.dk/aktuelt/stiftets-eneste-natkirke-fejrer-10-aar

Jesus på Slottet 14. marts 2018

Koldinghus den 14. marts 2018

Rammerne er de samme. Indholdet er nyt og opkvalificeret. Vær med, når Koldinghus bliver Jerusalem for en dag og danner rammen for påskens begivenheder.

Traditionen tro indbydes alle 3. klasse elever til at deltage i en fornøjelig dag på Koldinghus, hvor eleverne oplever nogle af de væsentligste bibelske personer fra de fortællinger, der dannede grundlagt for den kristne påske.

Eleverne vil møde bibelske personer på slottet, som de forinden har fået kendskab til gennem det forudgående arbejde på skolen. Eleverne skal på besøg i deres lokale kirke, hvor præsten vil fortælle om skærtorsdag og nadveren.

Ny sognepræst i Vester Nebel

Dennis Voss Stensgaard er pr. 1. feb. 2018 ny sognepræst i Vester Nebel.

Dennis Voss Stensgaard er tidligere sognepræst i Gl. Haderslev Kirke og tidligere vikar i Vojens, Jegerup og Maugstrup.

Brevkasse åbner

På provstidagen lovede Grete Wigh-Poulsen, at der her på hjemmesiden ville åbne en brevkasse til alle de ideer og forslag, der ikke kom med i artiklerne, eller som opstår efterfølgende. Den er nu oprettet og du kan finde den ved at klikke på billedet.

 

Intens indsats på Provstidag

Med sjov og alvor blev rammerne sat for den fælles arbejdsdag for menighedsrådsmedlemmer, ansatte og præster. En hurtig sandwich og en gør-det-selv-opera lagde bunden for provstens oplæg, og så var det ellers bare at smøge ærmerne op og gå i gang. Målet er at få udgivet en avis/magasin og tegnet de store linjer i Kolding Provsti de næste par år. Et ambitiøst projekt, men dagens deltagerne tog udfordringen op og arbejdede intenst i hver deres redaktion. Det resulterede i mere end 30 artikler, som bliver sendt til layout på Hansenberg og forventes at udkomme sidst på året. Arbejdsliv redaktionen vandt dagens Pulitzerpris for de bedste artikler og blev belønnet af Biskop Marianne Christiansen.

Billeder fra Provstidagen:

Konference: Reformationens indflydelse på pædagogik og dannelse

31. oktober 2017 er det 500 år siden, Luther slog sine berømte 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. En begivenhed af stor betydning for verdenshistorien.

I Haderslev Stift og UC SYD har vi besluttet at fejre og markere reformationen ved at undersøge Luthers betydning for dannelse og uddannelse.

Seminaret er åbent for alle, herunder studerende, undervisere, præster, teologer etc.

Konferencen afholdes torsdag den 26. oktober 2017 kl. 09.30-16.30 i festsalen på UC SYD i Haderslev.

Læs mere i pdf’en og tilmeld dig via linket.